Het eerste golfnieuws

PGA Tour: Kenny Perry en Chris Riley leiden na eerste dag Sony Open

ImageEen week geleden eindigde hij nog op de 3e plaats in het Mercedes Championships, nu heeft hij opnieuw uitzicht op een zeer goede eindklassering. De 41-jarige Kenny Perry (foto) opende met een ronde van 5-onder-par (65 slagen) om daarmee de leiding te delen met Chris Riley in het Sony Open dat opnieuw op Hawa? gespeeld wordt.

Perry?s laatste overwinning dateert van vorig jaar augustus toen hij het Buick Open won. De Waialae Country Club is een totaal andere baan dan de Kapalua Plantation Course waar vorige week het Mercedes Championship gespeeld werd. De baan is een stuk vlakker maar opnieuw hadden de spelers flink last van de sterke wind die soms met een windkracht van 50 kilometer per uur waaide.

Dat veel spelers flinke problemen ondervonden van deze sterke wind bleek wel uit de scores, slechts 42 van de 144 spelers konden hun ronde onder par eindigen. Sergio Garcia eindigde ook zijn ronde boven par namelijk in 71 slagen (par is 70). Dit keer lag het niet zo zeer aan zijn slagen naar de green, maar zijn puts wilden gewoon niet vallen. Een van mooiste slagen kwam op naam van de Zweed Jesper Parnevik die zijn drive op de 10e hole zag landen tegen een boom en opnieuw zijn driver pakte en deze, gedwongen door de positie van de boom, linkshandig vasthield en zo zijn bal opnieuw richting fairway sloeg. Parnevik deelt de 3e plaats met -4.