PGA Tour

PGA Tour: Keegan Bradley leidt in BMW Championship

Keegan Bradley heeft na de openingsronde van het BMW-kampioenschap een voorsprong van één slag genomen. Rory McIlroy staat op vier slagen afstand mede door een triple bogey.

De Amerikaan Bradley die het evenement in 2018 won mixte acht birdies met een eenzame bogey op weg naar een openingsronde van 64 slagen op de Wilmington Country Club. Voormalig nummer 1 Adam Scott staat tweede in het klassement op een slag afstand van Bradley.

Bradley is nog altijd op zoek naar zijn eerste PGA Tour-overwinning sinds hij dit evenement in 2018 won.

“Ik maakte een mooie putt op de eerste hole en hield dit gewoon vol”, zei Bradley. En ging verder met: “Ik heb er echt voor mijn gevoel maar weinig gemist.”

Scott maakte birdies op drie van zijn laatste vijf holes om de dag solo als tweede af te sluiten.

Harold Varner III, Justin Thomas en Shane Lowry volgen op de derde plaats met 5-onder par.

McIlroy wist in zijn eerste negen holes 4 birdies te maken. Voegde er op de tweede negen nog twee aan toe op 13 en 14 voordat hij flink in de problemen kwam op de 15e. Hij miste de green volledig op deze par 3 en zijn bal verdween het water in. Vanaf de droppingzone sloeg hij ook niet een al te best bal maar net voor de green en met drie putts had hij een tripple bogey.

“Ik speelde veel beter dan vorige week en het voelt alsof ik minder roestig ben”, zei McIlroy. “Ik begon heel goed, speelde een aantal goede holes. Ja, alleen dat ene tee-shot op 15. Ik had het gevoel dat ik waarschijnlijk een halve club te veel had, ik had een double-cross en het verergerde verder ook nog eens door de drie-putt.”

FedExCup-leider Will Zalatoris maakte vier birdies in een stuk op vijf holes in zijn tweede negen, maar maakte een bogey op de laatste om met ​​​​één-onder, 70  slagen, zijn ronde te eindigen. Jon Rahm worstelde naar een twee-over 73 en Tony Finau zelfs naar een openingsronde van 77 slagen.