PGA Tour

PGA Tour: Justin Rose wint de Pebble Beach Pro-Am

Justin Rose

Justin Rose overwinning in de Pebble Beach Pro-Am heeft hem binnen de top 10 in het FedExCup klassement en terug in de top 50 van de wereld gebracht.

Het werd zijn eerste PGA Tour overwinning sinds 2019 en dat geeft hem ook toegang tot The Masters en het PGA Championship.

De voormalige nummer 1 van de wereld eindigde een vier jaar durende periode zonder overwinningen met een laatste ronde van 66 slagen om daarmee het toernooi met drie slagen voorsprong te winnen.

Rose ging de week in als de nummer 71 van de wereld en dreigde voor het eerst sinds 2010 een plaats in The Masters te missen, hoewel de overwinning betekent dat hij nu gegarandeerd terugkeert naar de opening major van het jaar, samen met PGA Championschip op de Oak Hill Country Club.

“Augusta is zeker een groot deel van mijn gedachten geweest,” zei Rose. “Ik dacht dat de eenvoudigste manier om daar te kunnen spelen een plek bij de beste 50 van de wereld was en dat ik de tijd tot maart had. Maar nu sta ik 35e dus en de zorgen zijn daarbij voorbij¨.

De 42-jarige Engelsman hoopt nu op een plek in het Europese Ryder Cup Team.

Justin Rose leidt op Pebble Beach die op maandag eindigt!