PGA Tour: Jon Rahm wint opnieuw! Albatros voor Schauffele!

Jon Rahm heeft The American Express in Californië gewonnen. De Spanjaard behaalde daarmee zijn vierde wereldwijde overwinning in zes starts. Rookie Davis Thompson pakte net niet de overwinning hij bleef op 1 slag afstand. Een birdie op de 16e bezorgde Rahm de leiding waar hij en Thompson hun ronde eindigden met een par op 17 en 18.

Rahm ging in 68 rond waar de de 23-jarige Thompson met 69 slagen het toernooi eindigde. Op de PGA West Stadium Course sloeg Thompson zijn drive in een diepe fairway bunker op de par-vijf 16e en eindigde met par. Rahm maakte daar dus juist een birdie om de leiding te nemen.

Op de 17e, een par drie, koos de Amerikaan ervoor om de pin erin te laten voor zijn 15 meter lange birdie putt op de green van het eiland. De de bal raakte de pin en rolde vervolgens weg. De inwoner van Georgia toonde zijn frustratie terwijl hij naar de 18e liep. tee na het intikken voor par.

Rahm eindigde met een 27-onder en won voor de negende keer op de PGA Tour, terwijl de Spanjaard na zijn optreden op La Quinta een plek op de wereldranglijst zal opschuiven naar de derde plaats.

Rahm liet weten: “Ik had een beetje geluk dat de putt van Davis er niet in ging op 17de en toen zijn bal net over de green ging op 18de. Maar wat een geweldige speler is hij. Hij doet de juiste dingen en het zou me niet verbazen als hij snel wint!¨.

Thompson zelf liet weten best tevreden te zijn met zijn tweede plaats op La Quinta. “Ik laat de vlaggenstok er meestal in van een lange afstand en Ik had het gevoel dat het me helpt met mijn snelheid. Ik zal helaas waarschijnlijk lang het ‘wat als in mijn hoofd hebben.

Scottie Scheffler sloot het toernooi af met 67 slagen en eindigde daardoor op een gedeelde 11e plaats nadat hij een birdie putt op de laatste hole had gemist.

Xander SchauffeleEerder op zondag wist Xander Schauffele uit te holen voor een albatros op weg naar een ronde van 10-onder. Schauffele’s tweede schot van 225 meter op de par-vijf vijfde hole ging maar net het meertje over en stuiterde net voor de green, rolde door en ging recht in de cup. Hij maakte vervolgens nog zeven birdies en geen bogey.

“Ik probeerde gewoon een ijzer 4 behoorlijk te slaan en naar het midden van de green te laten draaien om zo maximale afstand te krijgen”, zei Schauffele.

“Ik raakte hem echt solide en was daarna een beetje ongerust vanwege het water maar toen ik zag dat mijn bal de grond raakte en ik hem de hole in zag gaan kon ik alleen maar lachen, ja het was best bijzonder.” Sinds 1983 zijn er op de PGA Tour nu 132 albatrossen gemaakt.

De albatros van Schauffele en nog wat hoogtepunten: