PGA Tour

PGA Tour: Jon Rahm en Kurt Kitayama leiden na 2e ronde in CJ Cup

Jon Rahm

Rory McIlroy wist met zijn tweede ronde en  67 slagen in de strijd te blijven om zijn titel te verdedigen. De leiders Jon Rahm en Kurt Kitayama namen halverwege de CJ Cup de leiding.

McIlroy, die donderdag een bogey vrije ronde had, had op vrijdag twee bogeys in zijn eerste negen holes, hij vocht zich een weg terug om de kans te houden om Scottie Scheffler te verslaan als nummer 1 van de wereld. Met vijf birdies op zijn tweede negen kwam hij op twee slagen achter de leiders Rahm en Kitayama te staan met 9-onder par.

De Spanjaard Rahm (foto) kwam binnen een centimeter van een hole-in-one op de 5e hole en maakte uiteindelijk een 62, wat hem een ​​deel van de voorsprong opleverde met de Californische Kitayama. Rahm heeft tot nu toe met 62 slagen de laagste ronde gemaakt.

Na een overwinning twee weken geleden in de Spanish Open, maakte Rahm vier birdies op de eerste negen en allemaal binnen 3 meter.

Hij holede een bunker shot van 18 meter op de par-vier achtste, maakte een 10 meter putt op de par-drie 10e en vervolgens met zijn schot op de 17e dat de rand van de beker schampte en bijna eagle maakte maar nu dus een birdie.

Aaron Wise ondervond de laatste tijd wat problemen met het putten maar een putt oefening na zijn openingsronde wierp zijn vruchten af en eindelijk vielen er een paar en ging hij in 66 slagen rond. Hij deelt nu de tweede plek samen met Cam Davis die eveneens in 66 slagen rond ging.

PGA Tour: Twee man leiden in de CJ Cup en Rory McIlroy tweede!