PGA Tour – Jhonattan Vegas wint na play-off het Bob Hope Classic

24-01-2011-bobhope

24-01-2011-bobhopeJhonattan Vegas heeft het 5 dagen durende Bob Hope Classic gewonnen. De 26-jarige speler eindigde met een gelijke score met Gary Woodland en Billy Haas en pakte de overwinning op de tweede play-off hole. Haas viel al na de eerste play-off hole af, hij was de enige die geen birdie liet noteren.

Het leek even dat Vegas de play-off op de tweede extra hole ging verliezen, nadat hij zijn afslag in het water had geslagen. Maar na een drop sloeg hij zijn bal achter de pin op de green en maakte zijn putt voor par waar zijn tegenstander al voor bogey ging putten.

Voor Vegas is het zijn eerste overwinning in de 5 keer dat hij meespeelt op de PGA Tour. De Venezuelanen zullen wel trots zijn op hun landgenoot, hij is namelijk de eerste die een toernooi op de PGA Tour weet te winnen. Voor hem was er een cheque van 900.000 dollar.

Vegas en Woodland gingen op de laatste dag rond in 69 slagen, waar Haas er 66 nodig had.

Vegas’ overwinning zal er misschien voor zorgen dat er in zijn land anders wordt gedacht over golf. De laatste jaren sloot president Hugo Chavez diverse golfbanen, maar nu met een overwinning voor een landgenoot zal hij er misschien anders over nadenken.

“Voor mijn vader gaat een droom in vervulling, hij mag in april op Augusta tijden de Masters rondlopen. Hij heeft mij altijd verteld dat hij dat zo graag wil meemaken en nu komt zijn droom uit. Ik kan het mij ook nog niet voorstellen, dat ik daar mag meespelen”, aldus Vegas na zijn overwinning.

Ryan Palmer eindigde met een ronde van 64 slagen op de 4e plaats.