Het eerste golfnieuws

PGA Tour: Janzen en Jones leiden in 90 holes event

ImageIn Amerika wordt deze week het Invensys Classic gespeeld, het toernooi duurt 5 dagen en zal over 90 holes gespeeld worden.

Op verschillende golfbanen zullen de spelers hun ronde moeten spelen. Lee Janzen speelde zijn eerste ronde op de par-72 TPC Summerlin course en kwam daar tot 63 slagen (-9). Steven Jones gebruikte 62 slagen (-9) op de par-71 TPC Canyons course.

Het weer was uitstekend met bijna geen wind zodat de spelers hun ronde laag in de 60 konden spelen.

De beide spelers hebben 1 slag voorsprong op John Lewis en PGA winnaar Rich Beem die op zijn derde overwinning dit jaar hoopt.

Janzen, die sinds zijn US Open overwinning in 1998 geen toernooi meer gewonnen heeft, had veel lager kunnen scoren als zijn korte putts maar gevallen waren. Dat was zijn enige min puntje in zijn spel.

Op de Canyons golfbaan putte Jones, ook een US Open winnaar, zijn bal op 11 van de 18 holes in een 1 keer er in. Zijn 62 slagen was een evenaring van zijn laagste ronde ooit.

Op een andere golfbaan waar het toernooi ook gespeeld wordt en waar de laatste 2 ronden gespeeld zullen worden, de TPC Summerlin course, kwam John Lewis tot een ronde van 64 slagen en daarmee staat hij met Rich Beem op de gedeelde 3e plaats.