PGA Tour

PGA Tour: Harry Hall leidt in Charles Schwab Challenge en Michael Block opent met +11

Harry Hall

Harry Hall wist met een ronde van 62 slagen (-8) een voorsprong te nemen van drie slagen in het Charles Schwab Challenge. De clubpro Michael Block, die op uitnodiging mocht spelen, maakte een 11 over na zeven bogeys en drie driedubbel bogeys

Hall had een vlekkeloze ronde, waarin hij acht birdies maakte en slechts 22 putts nodig had en dat leverde hem een voorsprong op van drie slagen op Harris English.

Block, de Californische club professional die het PGA-kampioenschap van vorige week opfleurde door op een gedeelde 15e plaats te eindigen en op de laatste dag zelfs een hole-in-one te maken, zwoegde op donderdag. De 46-jarige staat op 19 slagen achterstand op Hall nadat hij op zijn eerste drie holes een bogey maakte en vervolgens op drie van zijn laatste vier holes zelfs een dubbel bogey maakte.

Block was duidelijk in zijn commentaar: “Het is wat het is.

De 25-jarige Hall had eerder twee recente top-10-finishes op de PGA Tour, het Puerto Rico Open en het Mexico Open. Hij miste zeven greens maar speelde die holes in één onder par, met als hoogtepunt een chip-in vanaf 25 meter voor een birdie op de par-vier 12e.

Titelverdediger Sam Burns en wereldkampioen nummer 1 Scottie Scheffler kwamen met drie onder binnen waardoor ze vijf slagen achter Hall bleven.