PGA Tour

PGA Tour: Gaat Viktor Hofland opnieuw winnen?

Viktor Hovland

Viktor Hovland, de titelverdediger van het Hero World Challenge, leidt met één slag op de Bahama’s na de tweede dag. Collin Morikawa, Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Cameron Young delen de tweede plaats op een slag afstand.

De Noor Hovland had een opvallende ronde met onder andere een slam dunk voor een eagle op hole 6, zijn derde slag knalde zo de hole in.

Scheffler is nu nog de nummer 2 van de wereld maa kan teruggaan naar de nummer 1 positie als hij dit toernooi weet te winnen. “Ik hou er niet van om nummer 2 te zijn,” vertelde hij na afloop van zijn ronde.

Scheffler zette in ieder geval een stap in de goede richting op een dag dat de wind soms meedogenloos was op de golfbaan van Albany. Hij wist vier birdies in een stuk van vijf holes op de tweede negen te maken voor een ronde van 68 slagen, waardoor hij in de groep met één slag achterstand op de titelverdediger Hovland kwam.

Hovland maakte drie opeenvolgende birdies op de tweede negen en had 70 slagen voor een totaal over 36 holes van vijf-onder 139 slagen.

De scores zijn doorgaans veel lager tijdens dit evenement dat Tiger Woods organiseert voor een 20-koppig deelnemersveld van elitespelers op de Bahama’s. De baan was doorweekt en er werd donderdag lang doorgespeeld. Vrijdag droogde de golfbaan gelukkig wat uit door windsnelheden van bijna 50 km per uur.

Xander Schauffele wist met uitstekend wedge spel een ronde van 68 te maken en voegde zich bij Scheffler, Cameron Young met 69 slagen en Morikawa met 71 voegde zich later bij deze twee in het klassement.

PGA Tour: Vier man pakken de leiding in Hero World Challenge