PGA Tour dient motie in om LIV-golfers uit FedEx Cup Playoffs te houden

De PGA Tour heeft een motie ingediend bij de federale rechtbank om drie geschorste leden van de LIV Golf Invitational Series te verbieden deel te nemen aan de FedEx Cup Play-offs en wel Talor Gooch, Matt Jones (foto) en Hudson Swafford.

De hoorzitting is in San Jose, Californië, nadat de Tour onmiddellijk al degenen die deelnamen aan de door Saudi gesteunde ontsnapping reeks deelname verbood.

De antitrust rechtszaak omvat 11 geschorste spelers en met name zesvoudig grote winnaar Phil Mickelson en 2020 US Open-kampioen Bryson DeChambeau, maar er wordt gemeld dat slechts drie van die spelers dus Gooch, Jones en Swafford op zoek zijn naar terugkeer naar de FedEx Cup Play-offs.

In de FedEx Cup Play-offs is een bonuspool van bijna 75 miljoen euro waarbij de uiteindelijke winnaar bijna 18 miljoen mee naar huis neemt.

“De eisers hebben bijna twee maanden gewacht om hulp te zoeken bij de rechtbank, het verzinnen van een ‘noodgeval’ dat ze nu handhaven vereist onmiddellijke actie”, staat in een verklaring van PGA Tour.

USA Presidents Cup aanvoerder Davis Love III heeft gezinspeeld op een grote spelers boycot als LIV-golfers kunnen terugkeren naar de PGA Tour

“Ondanks het feit dat ze heel goed wisten dat ze de tour regels zouden overtreden en daarvoor zouden worden geschorst, hebben eisers zich aangesloten bij de concurrerende golfcompetitie LIV Golf, die hen tientallen en honderden miljoenen dollars aan gegarandeerd geld heeft betaald en geleverd door het staatsfonds van Saoedi-Arabië.”

De PGA Tour benadrukt verder dat de spelers sinds 9 juni weten dat deelname aan LIV Golf zou leiden tot schorsingen en dat niet elke geschorste speler erop aandringt om in de FedEx te spelen.

“De vermeende schade voor de spelers is volledig zelf veroorzaakt”, liet de woordvoerder van de PGA Tour verder weten!