PGA Tour

PGA Tour: Austin Eckroat wint de Cognizant Classic waar Shane Lowry & David Skinns te kort komen!

Austin Eckroad

Austin Eckroat hield de achtervolgende groep, waaronder de Ier Shane Lowry en de Engelsman David Skinns, van zich af om zijn eerste PGA Tour-titel te winnen in een maandagfinish op de regenvertraagde Cognizant Classic.

De 25-jarige Amerikaan stond 15 onder na zeven holes op zondag toen het spel werd opgeschort op de golfbaan in Florida. Op maandag voegde Eckroat drie birdies en een bogey toe om op 17 onder te eindigen en de overwinning veilig te stellen in zijn 50e PGA Tour-start. De Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen, die op zondag de leider in het clubhuis was na een finish op 14 onder met een laatste ronde van 63, eindigde op de gedeelde tweede plaats met de Australiër Min-Woo Lee.

Lowry en Skinns eindigden op een gedeelde vierde plaats op 13 onder samen met Cameron Young en Jake Knapp.

Het duo Lowry en Skinns deelden de leiding met Eckroat na drie rondes in Palm Beach Gardens, maar vielen op zondag al wat terug in het klassement voordat ze hun laatste ronden op maandag moesten hervatten.

De Europese Ryder Cup-ster Lowry zag zijn hoop om Eckroat in te halen tenietgedaan door twee keer water in het water te slaan , terwijl de 42-jarige Skinns een laatste ronde van 71 noteerde om zijn beste resultaat te behalen in zijn 27 tour-optredens.

Eckroat pakte de draad weer op, speelde zelfverzekerd om de leiding te behouden en verzekerde zich van een overwinning met drie slagen, wat hem een plek oplevert op de Masters volgende maand.

Cognizant Classic: Shane Lowry leidt samen met David Skinns en Austin Eckroat in Florida