Het eerste golfnieuws

PGA European Tour 3 rd Level Winter Series: Uhlenbeck beste Nederlander in Spanje

ImageNa twee dagen van de PGA European Tour 3 rd Level Winter Series, staat Hiddo Uhlenbeck (foto) met 76 en 72 slagen als beste Nederlander in het klassement. Uhlenbeck deelt de 6e plaats met onder andere de Engelsman Nick Taylor en de Duitser Christian G?rlitz.

Tweede beste Nederlander is Joost Steenkamer, na een 79 op de eerste dag liet ook hij een 72 noteren. Hij deelt de 16e plaats. Met 80 en 79 slagen staat John Boerdonk op de gedeelde 35e plaats. Brian Schutz zakte flink in het klassement: een offday met 89 slagen bracht hem met zijn eerste ronde van 78 slagen op 167 slagen op de gedeelde 54e plaats.

Rinus van Blanker 82, 85 (167 slagen) is 54e en Michel Schrauwen staat 67e met 85 en 88, 173 slagen.

Uhlenbeck speelde een ronde met bogies en birdies, hij sloeg 12 greens in regulation. Op hole 2 maakte hij zijn eerste bogey door een drie-putt, op hole 4 (een par 5) lag zijn bal in twee?n op de green en hij putte toen voor eagle maar maakte birdie. Uhlenbeck liet veel kansen op birdies liggen maar had na afloop van zijn ronde toch een goed gevoel.

Vandaag, woensdag, zal hij zijn ronde spelen op La Vinca. De baan is langer dan de overige twee waar hij eerder speelde. “Het is een mooie baan en ligt er goed bij. Hij speelt wat lang, maar ook daar zou ik een goede ronde moeten kunnen spelen”, aldus Uhlenbeck.