Het eerste golfnieuws

PGA European Tour 3 rd Level Winter Series: na 4 dagen spelen Uhlenbeck gedeeld 10e

ImageNa vier dagen van de PGA European Tour 3 rd Level Winter Series, staat Hiddo Uhlenbeck (foto) met 76, 72, 78 en 73 slagen (299 slagen) op de gedeelde 10e plaats. Nog twee dagen spelen en dan zit het zesdaagse toernooi er op. Uhlenbeck had vooral in het begin moeite met zijn putter. Opnieuw zorgde een drie-putt uit het niks voor wat onzekerheid. Nadat hij zijn puttinggrip wat had aangepast, kreeg hij een beter gevoel. Drie bogies en twee birdies maakte hij op zijn ronde voor een ronde van 73 slagen. Zijn afstand naar de nummer 1 bedraagt maar 7 slagen en dat gat kan in de twee dagen dat het toernooi nog duurt nog kleiner worden.

John Boerdonk is nog steeds de tweede beste Nederlander in het klassement. Met 80, 79, 72 en 77 slagen staat hij met 308 slagen op de gedeelde 20e plaats.

Brian Schutz heeft zich op de vierde dag van het toernooi aardig weten te herstellen van twee eerdere dramatische ronden van 89 en 83 slagen. Nu ging hij rond in 71 slagen (-1) en steeg in het klassement van de 56e naar de 44e positie.

Op de 60e plaats staat Rinus van Blankers, Eeftinck Schattenkerk staat 2 slagen lager in het klassement op de 62e plaats. Joost Steenkamer had een no show op de vierde dag.