Het eerste golfnieuws

Pebble Beach Pro-Am: Sutherland aan kop na eerste dag

ImageDe 38-jarige Kevin Sutherland is na de eerste dag van het Pebble Beach National Pro-Am in Californi? de leider. Met 66 slagen (-6) heeft hij 1 slag voorsprong op de winnaar van het vorige week gespeelde Bob Hope Classic: Mike Weir en Robert Gamez.

Op 2 slagen afstand van de leider staan onder andere voormalig Open winnaar Tom Lehman, Ken Green, Donnie Hamond, Jason Carron en Willie Wood.

Sutherland, die de baan al meer dan 50 keer heeft gespeeld, vond dat hij daarbij een aanzienlijk voordeel had. “De baan kan ik bijna met mijn ogen dicht spelen, zet me maar eens op een afslagplaats en ik zal laten zien dat ik precies weet waar ik mijn bal heen moet slaan. Daarnaast ken ik de greens als mijn broekzak en dat heb je hier wel nodig als je een drie-putt wil voorkomen?, aldus Sutherland.

In het toernooi speelt een pro met een amateur en dat is erg leuk om naar te kijken. Zo was ook popster Neil Young (foto) te bewonderen. Het Pebble Beach National Pro-Am is met 5 miljoen dollar gedoteerd en wordt over 72 holes gespeeld. De banen waarop de wedstrijd gespeeld wordt zijn: Spyglass Hill Golf Club, Poppy Hills Golf Course en Pebble Beach.