Het eerste golfnieuws

Pebble Beach Pro Am: Love III wint eindelijk weer

ImageHij had de hulp van het publiek en maakte putts die eigenlijk niet te maken waren. Dit alles zorgde ervoor dat Davis Love III eindelijk na twee jaar opnieuw een titel won.

Een slag met een ijzer 5 op de 12e hole vloog over de green heen en was waarschijnlijk ergens onderaan de rough tot stiltstand gekomen. Maar het lot bepaalde anders, de bal raakte de camera van een fotograaf die geknield achter de green zat. De bal rolde vervolgens de green op en bleef op 40 centimeter van de cup liggen, birdie!

De 38-jarige Love maakte aan het begin van zijn ronde wat fouten, met bogies op de 2e en 3e hole verloor hij zijn leidende positie in het klassement. Maar birdies op 6, 8, 9, 12 en 13 brachten hem al snel op de nummer 1 positie in het klassement. Nog een klein foutje op de 16e hole waar hij bogey maakte om vervolgens op de 18e af te sluiten met een birdie en de toernooiwinst.

Tom Lehman maakte kans op een play-off, maar hij had twee putts nodig op de 18e waar een ieder dacht dat hij hem in een keer had kunnen uitholen. Lehman eindigde in het klassement op de tweede plaats, v??r de linkshandige Mike Weir en Tim Herron

De eerste prijs van 900.000 dollar ging dus naar Love III, Lehman kreeg een cheque van 540.000 dollar terwijl de nummers 3 Herron en Weir altijd nog 290.000 dollar konden laten bijschrijven.

-14 Davis Love III

-13 Tom Lehman

-12 Mike Weir (Can); Tim Herron