Het eerste golfnieuws

Paul McGinley de held van Europa

ImageDe Ier McGinley heeft gezorgd voor het beslissende halve punt in de Ryder Cup. McGinley stond achter op de Amerikaan Jim Furyk vanaf de tweede hole en niets leek erop dat hij de held zou worden van het Europese team.

Furyk, die nog nooit verslagen was tijdens singles in de Ryder Cup, leek de strijd te gaan winnen met 1 up en nog twee holes te gaan. Toen McGinley een birdie maakte op hole 17 kwamen ze gelijk te staan en de dramatische ontknoping volgde op hole 18.

Op dat moment realiseerde iedereen op de Brabazon baan dat het lot van Europa in McGinley?s handen lag. Furyk speelde zijn bal in een bunker en Mc Ginley kwam in de linker rough terecht.

Toen de Ier de hole halfde met een putt over 3 meter barstte het gejuich van de Europese spelers los. McGinley maakte zich los uit de omhelzingen en zei: ?Ik ben zo blij voor Sam Torrance, hij is een fantastische aanvoerder.?

Bob Torrance, de vader van Sam en coach van McGinley, was onder degenen die hem terugsleurden in de juichende mensenmassa. Voordat de Cup werd overhandigd, sprong een uitzinnige McGinley in het meer (foto) bij de 18e hole en hing hij een Ierse vlag om zijn natte schouders.