Paul Elissade bovenaan het klassement in Gösser Open en Davey Porsius door!

Een tweede ronde van 73 slagen heeft er voor gezorgd dat Davey Porsius in het klassement van het Gösser Open flink zakte! De Nederlander deelt nu met 3-onder de 50e plek in het ALPS Tour event. Vince van Veen miste de cut in het toernooi na twee ronden van 74 slagen.

Na een foutloze tweede ronde nam Paul Elissade (foto) uit Frankrijk de leiding in het Gösser Open. Een nieuw baanrecord van 63 slagen (-9) bracht hem op 15-onder par en één slag voor zijn landgenoot Franck Medale.nElissade had in totaal negen birdies en miste nipt een tiende op de laatste green.

“Ik heb de hele dag goed gespeeld. Ik wist nogal wat wedge slagen dicht bij de pin te krijgen en maakte een paar lange putts. De golfbaan ligt er nu erg goed bij want in het begin was het een beetje nat. In de middag spelen betekende dat het de tijd had om wat op te drogen. Ik begon het seizoen goed met een vijfde plaats en daarna was het een beetje ingewikkelder tot het laatste toernooi toen ik als derde eindigde, dus morgen ga ik vechten om dat resultaat te verbeteren”.

Franck Medale sloeg vanmorgen af en was leider in het clubhuis voordat zijn landgenoot binnenkwam. Na zeven birdies en nul bogeys staat hij op -14.

“De twee ronden begonnen langzaam, ik had wat tijd nodig om erin te komen, maar ik was geduldig en wachtte tot de birdies begonnen te vallen. Ik speelde intelligent en zorgde voor veel birdie-kansen, ook al miste ik er een paar. Ik durfde agressieve lijnen te nemen die me hielpen om in de buurt van de pin te komen en mijn zelfvertrouwen een boost gaven. Omdat ik dit seizoen al gewonnen heb, voel ik me ook zekerder, wetende dat ik constant goede scores kan halen en zelfs als ik een slecht schot raak, kan ik dat herstellen. Ik ben blij met de twee dagen en twee goede scores.”.

Met twee slagen achterstand en -12 zet Ryan Lumsden zijn reeks indrukwekkende resultaten voort. Zeven birdies houden de Schotse tweevoudig winnaar dit seizoen goed in de strijd om de titel.

Met 11-onder delen de twee Italiaanse spelers, Carlo Casalegno, derde gisteren en Gregorio de Leo die het beste resultaat had bij de amateurs, samen met een van de gezamenlijke leiders van gisteren, Daniel Berna Manzanares uit Spanje, de vijfde plek.

De op één na hoogst geklasseerde amateur, Joel Moscatel uit Spanje, werd gisteren vijfde. Hij staat slechts vijf slagen achter de leider op de zevende positie met 10-onder. Naast hem in het klassement staat de Ier, Gary Hurley die vandaag alle kleuren van de regenboog op zijn kaart had staan; een adelaar, vijf birdies, acht pars, drie bogeys en een dubbel.

Edgar Catherine, de andere leider na de eerste ronde, stond er goed voor tot een bogey op de vijfde en een driedubbele bogey op de zesde. Hij staat nu met 8-onder gedeeld 11e.

De cut kwam op 3-onder (141 slagen) met 59 spelers, 40 profs en 19 amateurs die morgen doorgaan naar de finaleronde en die om 8.30 uur van start gaat vanaf tees één en tien.