Paul Casey wint opnieuw het Valspar Championship

Copperhead Course op de Innisbrook Resort is niet een van de makkelijkste banen waar de PGA Tour hun wedstrijden speelt en dat bleek ook dit jaar weer uit de scores. Met 8-onder, 70, 66, 68 en 72 slagen wist Paul Casey opnieuw het toernooi op zijn naam te zetten. De 8-onder gaf de Engelsman slechts 1 slag voorsprong op Louis Oosthuizen die samen met Jason Kokrak tweede werden. De laagste score deze week werden een ronde van 66 slagen waaronder die van Kokrak op de derde dag toen hij ook een hole-in-one wist te maken op de 15e hole.

Casey ondervond de laatste paar holes wel wat druk toen hij het leaderbord zag en dacht dat hij wel eens opnieuw het toernooi zou kunnen gaan winnen. De bogey op de 17e, een drie-putt hij liet zijn eerste putt veel te kort. En de par op 18 waar hij afslag in een van de fairway bunkers sloeg maar gelukkig daar vandaan op de green wist te komen en met twee-putts daar vanaf stapte gaf hem dus net aan de overwinning. Casey maakte verder in zijn ronde vier birdies maar ook vijf bogeys voor een slotronde van 72 slagen (+1).

De 41-jarige Casey werd de eerste speler, sinds de 18-jarige historie van het toernooi, dat hem twee keer achter elkaar wist te winnen. Casey is nu ook de all-time money leader in dit toernooi met 2.418.200 dollar aan verdiend prijzengeld, hij verdiende dit jaar 1.206.000 dollar.