Challenge Tour

Par en slechter voor Van Meijel en Van Driel in Portugal

Jammer dat de openingsronde van het 57º Open de Portugal tegenviel voor de Nederlanders. Op de golfbaan van de Morgado Golf &Country Club kwamen Lars van Meijel en Darius van Driel in het Challenge Tour event niet verder dan een ronde par en +3 en daarmee staan de twee op de gedeelde 40e en 98e plaats. Van Meijel hield zijn score in evenwicht door het maken van 3 birdies en 3 bogeys. Van Driel deed het iets anders, hij liep helaas tegen een dubbel bogey aan op de 17e en met 2 birdies en 3 bogeys verder in zijn ronde eindigde hij deze met 75 slagen. Kan wel worden opgemerkt dat de spelers met erg veel wind hun ronde moesten spelen.

Van Driel zal dus zeker een lage ronde nodig hebben op vrijdag om er in het weekend bij te mogen zijn. De verwachting wordt dat de cut rond +1 komt te liggen.

Met 6-onder nam de Zweed Henric Sturehed (foto) de leiding. Maar liefst 8 birdies wist hij te maken en 2 bogeys om met 66 slagen 1 slag voorsprong te nemen op de Canadees Aaron Cockerill en de Pool Adrian Meronk.

Darius van Driel en Lars van Meijel in Portugal