Padraig Harrington wint met 26-onder het PGA Tour Champions!

Padraig Harringtons overwinning is zijn vierde overwinning op de PGA Tour Champions in 2022. Steven Alker eindigde bovenaan het seizoensklassement en won de Charles Schwab Cup na een derde plaats.

De drievoudig grote kampioen maakte een birdie op drie van zijn eerste vijf holes op weg naar een bogey-vrije 65 op de Phoenix Country Club. Harrington eindigde de week op 27- onder, waarmee hij het totaal van Jack Nicklaus op het Kaulig Companies Championship in 1990 evenaarde.

De overwinning van de 51-jarige was niet genoeg om de Schwab Cup-titel te winnen van Steven Alker uit Nieuw-Zeeland, die acht slagen terug op de derde plaats eindigde om daarmee aan de top van het seizoensklassement te blijven.

“Ik kwam naar dit evenement in de wetenschap dat ik moest winnen om mezelf een kans te geven in de Charles Schwab Cup en dat brengt een zekere mate van stress en focus met zich mee”, zei Harrington. “Om vanuit die positie het toernooi te winnen, daar ben ik blij mee.”

Alker, die zondag voor de tweede keer op rij met 68 slagen de golfbaan verliet, eindigde op 19 onder. Hij wist dat een top vijf finish hem de Charles Schwab Cup liet winnen.

“Het is niet zo dat hij aan het einde van het jaar gewoon even naar hier toe is gevlogen om de Cup te winnen daarvoor wist Steven een paar evenementen te winnen en de druk heeft vanaf het begin van het jaar het hele jaar op hem gelegen.”

“Hij had een voorsprong en een aantal van ons kwamen nog wel dichtbij maar het is erg indrukwekkend dat hij niet alleen standhoudt, maar hij dat hij ook in stijl de Cup heeft gewonnen.”

Alex Cejka eindigde deze week op de tweede plaats met 20-onder en Miguel Angel Jimenez eindigde de week op 16-onder samen met Lee Janzen en Stephen Ames.

Foto Harrington in Ierland