DP World Tour

Opnieuw uitstekende start van Joost Luiten en dit keer in Ierland

De Nederlandse golfheld Joost Luiten laat opnieuw zijn klasse zien op de golfbaan, dit keer bij het Horizon Irish Open op de K Club in Straffan, Ierland. Na de eerste ronde heeft Luiten zijn positie in de top 10 stevig vastgehouden, en dat belooft veel goeds voor de rest van het toernooi.

Luiten wist de baan te trotseren met slechts 67 slagen, wat neerkomt op 5-onder par. Dit uitstekende begin van het toernooi plaatst hem in een select gezelschap, waar ook golfgrootheden als Rory McIlroy (-3) en Adam Scott (+1) te vinden zijn.

Met een score van 5-onder par deelt Luiten op dit moment de zevende plaats. De koppositie wordt ingenomen door Shubhankar Sharma, die indruk maakte met een score van 7-onder par.

Ook andere Nederlandse spelers hebben zich goed laten zien. Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing begonnen het toernooi met een respectabele score van 2-onder par. Huizing kende echter een hachelijk moment op de 17e hole, toen hij zijn afslag in het water zag belanden en zo een kostbare dubbel bogey moest incasseren.

Achter Sharma volgt een groep sterke golfers op slechts één slag achterstand, waaronder Kirstian Krogh Johannessen, Marcel Schneider, Ross Fisher, Jordan Smith en de ervaren Thomas Bjorn.

Rory McIlroy, die onlangs nog hinder ondervond van rugproblemen, lijkt minder last te hebben van zijn blessure. Met twee late birdies wist de 34-jarige Noord-Ier zijn score op 3-onder par te brengen. McIlroy, die in 2016 de titel won op de K Club, gaf toe dat hij vooraf niet veel tijd had gehad om te oefenen en dat zijn spel aan het begin van de dag wat roestig was.

Ondanks een lange pauze van competitief golfen vanwege blessures, toonde Ryder Cup vice-captain Thomas Bjorn zijn klasse met zeven birdies en slechts één bogey op de negende hole. Een indrukwekkende prestatie voor de ervaren golfer.

Het Horizon Irish Open belooft een spannend toernooi te worden met een sterke concurrentie en enkele verrassende wendingen op de golfbaan. De strijd om de titel is nog maar net begonnen, en met spelers als Joost Luiten in topvorm, kunnen golffans zich verheugen op veel meer opwinding in de komende dagen. Blijf op de hoogte van alle actie en geniet van het golfspektakel op de K Club in Ierland.