Het eerste golfnieuws

Ook Els en Goosen kunnen naar huis in World Match Play Championship

ImageMet beduidend meer wind op de 2e dag van het toernooi vielen er ook dit keer in het Accenture Match Play Championship spelers uit de top 10 weg.

Nadat na de eerste dag spelers als Woods, Duval en Mickelson hun koffers moesten pakken, was het nu de beurt aan Ernie Els (foto), Retief Goosen, Davis Love, Vijay Singh en Chris DiMarco.

Het toernooi werd dit keer door slechts een paar duizend bezoekers bezocht en de aantallen vielen toch echt enigszins tegen. Van de top 12 spelers in de wereldranglijst zijn er slechts nog 2 over: Sergio Garcia en David Toms. De eerste won zijn partij tegen Charles Howell III met 1 up. Garcia begon zijn ronde sterk met birdies op de eerste 2 holes, Howell?s antwoord was een birdie op hole 3. Nadat hij een birdie had gemaakt op de 9e hole stond Garcia nog maar 1 up.

Beide spelers waren het na afloop eens dat zij vooral de laatste holes een beetje nerveus gespeeld hadden. Garcia zal nu de Amerikaan Scott McCarron treffen die met 1 up van de linkshandige Canadees Mike Weir won. David Toms zal op de 3e dag van het toernooi Steve Flesch treffen. Nick Price komt uit tegen Bob Estes, Paul Azinger tegen Niclas Fasth, Tom Lehman tegens Matt Gogel, John Cook tegen Brad Faxon en Kevin Sutherland zal het op moeten nemen tegen Jim Furyk.

Met 16 partijen die de afgelopen wedstrijd in 1 up eindigden, belooft de 3e dag ook zeer spannend te worden.
Accenture Match Play Championship scores

AZINGER 1 UP WINT VAN
LOVE III

FASTH 3 & 2 WINT VAN
SINGH

LEHMAN 19 holes WINT VAN
ELS

GOGEL 20 holes WINT VAN
LOWERY

OLAZABAL 1 UP WINT VAN
GOOSEN

CALCAVCIA 2 & 1 WINT VAN
DIMARCO

TOMS 1 UP WINT VAN
MEDIATE

FLESCH 3 & 2 WINT VAN
TRIPLETT

PRICE 2 & 1 WINT VAN
O’MALLEY

ESTES 19 holes WINT VAN
VERPLANK

GARCIA 1 UP WINT VAN
HOWELL

MCCARRON 1 UP WINT VAN
WEIR

COOK 1 UP WINT VAN
WESTWOOD

FAXON 3 & 2 WINT VAN
SCOTT

STHRLND K 2 & 1 WINT VAN
MCGINLEY

FURYK 3 & 1 WINT VAN
IZAWA