DP World Tour

Ondanks ronde onder par zakt Joost Luiten in klassement in Zwitserland

Een ronde van 2-onder heeft Joost Luiten niet laten stijgen maar juist laten zakken in het klassement van het Omega European Masters in Zwitserland. Met 69. 68 en opnieuw 68 slagen staat Luiten nu op 5-onder par en daarmee deelt de enige Nederlander in dit toernooi de 41e plaats.

De Argentijn Andres Romero (foto) wist na zijn openingsronde van 69 slagen 61 slagen te maken op vrijdag en nu op zaterdag rond te gaan in 66 slagen en kwam daardoor op 14-onder en daarmee leidt hij in het klassement. De Australiër Wade Ormsby liet zich niet imponeren door zijn flightgenoot Rory McIlroy. Waar hij met 67 slagen de baan verliet had McIlroy er 69 slagen. Ormsby staat nu met 13-onder alleen tweede en McIlroy deelt met 11-onder de 5e plaats.

De Maleisiër Gavin Green, leider na de tweede ronde, zakte twee plekken omlaag naar die van gedeeld derde. Hij had 69 slagen en Tommy Fleetwood die met 68 slagen de baan verliet staat eveneens gedeeld 3e.

Er werd op de derde dag opnieuw laag gescoord. De Fin Kalle Samooja wist in 62 slagen rond te gaan en de Fransman Victor Dubuisson tekende samen met Lee Westwood voor een ronde van 64 slagen.

Renato Paratore had een hole-in-one en wel op hole 13 dat hem een prachtig Omega horloge opleverde!

Joost Luiten door in Zwitserland waar McIlroy naar tweede plek klimt