Omega European Masters: Wil Besseling als enige Nederlander door!

Wat is het toch vreselijk jammer dat Darius van Driel de cut heeft gemist. Was hij na de eerste ronde nog de beste Nederlander nu ging het ergens flink fout. Wist hij de eerste 9 holes met twee birdies en twee bogeys nog redelijk mee te komen in het klassement in zijn tweede negen werden het vier bogeys met gelukkig nog een birdie en toen een dubbel op de achtste en toen wist hij het, hij zou het weekend thuis kunnen doorbrengen. Met 67 en 75 slagen (+2) verliet hij de wedstrijd in Zwitserland.

Lars van Meijel kwam nog dichtbij het halen van de cut. Met twee ronden van 70 slagen eindigde hij op par en de cut kwam op 1-onder te liggen.

Wil Besseling die met 71 slagen het slechtst begon van de Nederlander wist op de tweede dag met 5 birdies en een bogey flinke progressie te maken. Met 3-onder deelt hij de 32e plaats.

De Zuid-Afrikaan Dean Burmester kwam met 64 en 65 slagen bovenaan het klassement te staan. Zijn 11-onder geeft de 32-jarige een slag voorsprong op Andy Sullivan en de Belg Thomas Detry. Burmster heeft nog nooit na 36 holes de leiding gehad op de European Tour, zal hij dit nu om kunnen zetten in een overwinning?