Het eerste golfnieuws

Omega European Masters: Gonzalez leidt, Lafeber en Muntz beginnen niet goed

ImageRolf Muntz en Maarten Lafeber zijn niet al te best gestart in het Zwitserse Omega European Masters. Speelde Lafeber zijn ronde op de baan van Crans-sur-Sierre net boven par in 72 slagen(+1), Muntz had er 76 (+6) nodig. Lafeber maakte over zijn ronde 2 birdies, 1 bogey en een dubbel bogey. Muntz zijn kaart stond vol met bogeys, 7 in totaal en 1 birdie. Met zijn score van 6 boven deelt hij de 142ste plaats. Lafeber staat 72ste en kan na een goede tweede ronde de cut nog halen.
Voor Muntz zal dat wel heel moeilijk gaan worden. De Argentijn Ricardo Gonzalez (foto) leidt in het toernooi met een ronde van 65 slagen (-6). Op ??n slag afstand staat het Schotse duo
Dean Robertson en Gordon Brand Junior, de Deense Ryder Cup speler Thomas Bjorn, de Duitser Thomas Gogele en de Zweed Henrik Nystrom. Veel spelers, waaronder Lee Westwood, waren erg ge?rriteerd door het voortdurend afgaan van mobiele telefoons. Nergens op de baan was er een bordje te bekennen met een verbod. Dit betekent dat naast het mooie gefluit van diverse vogels rond en op de baan, de spelers rekening moeten houden met een heel ander, minder fraai, geluid. Ian Poulter trok zich terug uit het toernooi na een eerste ronde van 80 slagen.