Het eerste golfnieuws

Omega European Masters: Derksen en Lafeber in Zwitserland

ImageRobert-Jan Derksen en Maarten Lafeber spelen deze week mee in het Omega European Masters, een toernooi op de European Tour.

Rolf Muntz heeft een weekje vrij genomen en zal volgende week weer spelen.

Het toernooi wordt op de prachtige baan van Crans-Sur-Sierre Golf Club gespeeld. De par is 71 en de baan is 6270 meter lang.

Vorig jaar eindigde Maarten Lafeber in Crans-sur-Sierre, Zwitserland op de 73ste plaats in het toernooi. Met 72, 71, 77 en 71 slagen eindigde hij op een totaal van 291 slagen (+7).

De Argentijn Ricardo Gonzalez werd de toernooiwinnaar. Gonzalez had al vanaf het begin van het toernooi de leiding genomen. Met een laatste ronde van 68 slagen werd zijn totale score 268 slagen (-16). Het was zijn eerste zege op de European Tour. De Deen Soren Hansen eindigde op 3 slagen afstand van Gonzalez.

Naast de Nederlanders is ook Ernie Els vertrokken naar Zwitserland. Ook Seve Ballesteros gaat het opnieuw proberen. Vorige week miste hij nog de cut in Duitsland met 72 en 75 slagen. Het is Ballesteros? tweede wedstrijd na een aantal maanden van afwezigheid.