Het eerste golfnieuws

Oliva Nova Golf & Beach Resort: 3 Nederlanders bij de beste 12

ImageNa de eerste dag van het Oliva Nova Golf & Beach Resort, een toernooi op de EPDTour, staan 3 Nederlanders bij de beste 12 van het klassement. Stephane Lovey (foto), John Boerdonk en Bryan Seton staan met een ronde van level par gedeeld 12e. Een goede prestatie was er voor Rinus Blankers, de pro uit Rosmalen. Hij speelde zijn ronde in 1-boven par en staat daarmee gedeeld 21e.

Joost Steenkamer begon het toernooi net als Hiddo Uhlenbeck, Brian Schutz, Jules Kappen en Arnoud van Opijnen niet goed. Steenkamer deelt met +3 de 34e plaats, Schutz staat met +4 op de gedeelde 50e plaats, Uhlenbeck deelt met een score van 77 slagen (+5) de 63e plaats en Kappen en Opijnen staan met 78 en 79 slagen respectievelijk op de 69e en 75e plaats.

Lovey kon niet echt tevreden zijn, hij speelde goed golf maar zag veel birdie putts de hole missen. ?Ik had echt moeite met het maken van de birdies, ik lag regelmatig voor birdie en zag mijn bal weer net de hole missen?, aldus Lovey. Hij miste over zijn ronde zelfs een birdie putt van nog geen 50cm. Lovey wist wel nog een eagle te maken op hole 8. Een van zijn bogies was een drie-putt.

De greens waren zondag en maandag nog geprikt en zagen er op de eerste wedstrijddag al een stuk beter uit. Ze zijn een stuk langzamer geworden maar hobbelen nog wat.

De speler die 68 maakte, en daarmee aan de leiding gaat, Lluis Mauri, hoefde ook niet veel te putten. Hij chipte van buiten de green meerdere keren zijn bal in de hole voor birdie of eagle!

Na twee dagen zullen de beste 35 spelers de laatste ronde mogen spelen en alleen zij komen in aanmerking voor het prijzengeld. Spelers met een score van 5-boven par maken nog een kans, maar dan moet de volgende ronde zeker rond par zijn.