OLE OLE Wil Besseling eindigt als derde in Spanje waar Jon Catlin wint!

Wat een uitstekende prestatie weer van Wil Besseling in een European Tour event! De 34-jarige Noord-Hollander speelde op de laatste dag van het Estrella Damm Andalucia Masters echt kwaliteit golf. Als hij even in de problemen kwam op de golfbaan van Valderrama wist hij zijn putt of up-en-down vaak toch te maken voor par. De birdie op 17, waar hij in tweeën naar de green van deze par 5 ging en die er net aan de achterkant afrolde, zorgde ervoor dat hij zijn ronde, en met de par op 18 en de twee bogeys op 2 en 10, in plus 1 speelde. Met +4 voor de wedstrijd eindigde hij gedeeld derde en dat leverde hem een flinke cheque op van ruim 59.000 euro en opnieuw belangrijke punten voor de Europese ranking en die van de wereld.  

Joost Luiten eindigde op 10 slagen afstand van Besseling en op 12 slagen van de winnaar op de gedeelde 52e plaats. Luiten kwam in dit toernooi niet verder dan het maken van 79, 69, 75 en opnieuw 75 slagen. Moet wel worden opgemerkt dat hij het dit keer zonder zijn caddie Maarten Bosch moest doen en dat zijn vriendin Melanie zijn tas droeg. Bosch had tijdens een val zijn pols geblesseerd en op advies van zijn huisarts was hij niet meegegaan hoe graag hij dit ook wilde.

Het toernooi werd in Spanje uiteindelijk toch gewonnen door de Amerikaan Jon Catlin. De 29-jarige was in een onderlinge strijd met de Duitser Martin Kaymer verwikkeld op de laatste dag. Was het Catlin die leidde, even later was het weer Kaymer die een kleine voorsprong nam. Zo ging dat tot hole 18 door en de twee kwamen met +2 op de afslag. Nadat alleen Catlin de green had geraakt met zijn tweede shot en Kaymer de bunker ernaast had gevonden, was het voordeel voor de Amerikaan. Na een matig bunkershot van Kaymer die net over de green tot stilstand kwam, was het Catlin die zijn eerste putt dichtbij de hole kreeg, en was het maken van een par een feit. Vervolgens chipt Kaymer zijn bal richting de hole maar laat hem 2 cm tekort met een bogey als resultaat. Catlin maakt zijn par en wint het toernooi met een eindscore van +2 en de cheque van ruim 196.000 euro. Kaymer die dus genoegen moest nemen met een tweede plaats verdiende ruim 127.000. 

“De zenuwen gierden door mijn lichaam tijdens de laatste ronde. Ik sloeg niet al te beste ijzers maar gelukkig kon ik mijn score toch redelijk bij elkaar houden”, aldus Catlin.