Ogilvy titelverdediger in WGC – Match Play Championship

Hij was vorig jaar als 52e geplaatst maar wist in de finale Davis Love III met 3&2 te verslaan. De toen 28-jarige Australiër Geoff Ogilvy won het WGC-Match Play Championship op La Costa in Californië. Deze week zal Ogilvy zijn titel verdedigen maar hij moet dit keer wel rekening houden met onder andere Tiger Woods, Luke Donald, Miguel Angel Jiménez, Justin Rose, Ernie Els, Bradley Dredge, Johan Edfors, Jeev Milkha Singh, YE Yang, Colin Montgomerie, Padraig Harrington, Lee Westwood, JJ Henry en Steve Stricker.

De spelers die in de finale staan spelen op zondag een matchplay wedstrijd over 36 holes. Vorig jaar stond Ogilvy na de eerste 18 holes 1 up en dat gaf hij niet meer uit handen.

Hij won de 22e en 23e hole met birdies, maar na 28 holes stond Love III nog maar 1 down. Ogilvy won vervolgens de 29e, 30e en 32e hole. Love III pakte vervolgens een hole terug met een birdie op de 33e hole.

Op de 34e hole had Ogilvy al een birdie kans voor de overwinning, maar miste deze net. Love III moest vervolgens zijn putt van buiten de green uitholen om in de wedstrijd te kunnen blijven maar dat lukte niet en zo won Ogilvy het toernooi en de cheque van 1.3 miljoen dollar, zijn grootste cheque ooit. De Amerikaan Zach Johnson eindigde op de derde plaats. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats wist hij Tom Lehman te verslaan met 1 hole.