Odyssey onthult innovatieve Exo Putters

Als je een putter zou kunnen kopen die de cup 140% groter maakt, zou dat geen goed idee zijn, toch?

Nou, volgens Callaway kan dat, terwijl ze het nieuwe Odyssey EXO-gamma van hoge MOI-hamerputters onthullen met de bewering dat een toename in MOI van 40% zich vertaalt naar een veel groter doelwit dankzij de toename van de consistentie van de balsnelheid in het gezicht.

Callaway Odyssey EXO Putters

Dit betekent dat die putts die je mist en die normaal gesproken te kort komen of vervagen naar de lage kant als ze snelheid verliezen, nu de snelheid en richting behouden die nodig zijn om de cup te bereiken.

Alle drie putters in het EXO-assortiment hebben een MOI in het bereik van 5.000-6.000 en om dit niveau te bereiken zonder dat het formaat onhandelbaar wordt, een traditioneel probleem wanneer ontwerpers geprobeerd hebben MOI in putterkoppen te vergroten, hebben Odyssey’s ontwerpers zich tot een multi-materiaal gewend als oplossing.

Callaway Odyssey EXO Putters

Het midden van de koppen is gefreesd uit aluminium, wat 1/3 van het gewicht van staal is, wat betekent dat veel meer van het gewicht in de kop kan worden geconcentreerd in de roestvrijstalen omtrek van de putter, wat resulteert in een veel stabielere kop . De Odyssey Seven EXO heeft bijvoorbeeld een 50% hogere MOI dan de traditionele Odyssey # 7-kopvorm.

Callaway Odyssey EXO Putters

Het middengedeelte bespaart niet alleen gewicht, maar het opvallende rode ontwerp staat in contrast met de zwarte omtrek van de putter om de uitlijning te vergemakkelijken en de EXO-modellen een onderscheidende uitstraling te geven.

Sean Toulon, General Manager van Odyssey Golf, legt uit:

Rode putters hebben op een bepaalde manier de markt nieuw leven ingeblazen, terwijl Black Putters meer tijdloos zijn en nu een familie van superhoge MOI-ontwerpen hebben die beide kleuren zo mooi opnemen.

Odyssey EXO is het resultaat van een aantal van de beste looks en technologie en de putters zien er geweldig uit. Onze Tour-spelers houden van het geluid, ze houden van het gevoel en het uiterlijk valt op.

Dankzij de gewichtsbesparende aluminium constructie is elke kop iets groter gebouwd dan de originele Odyssey-ontwerpen, met twee klassieke kopvormen in de Rossie en Number Seven met de meer recente Indy, voor het eerst te zien in Odyssey’s Toulon Design-familie van putters.

Callaway Odyssey EXO Putters

Alle drie de modellen zijn voorzien van Odyssey’s nieuwe White Hot Microhinge Insert, een iets steviger door Tour ontwikkelde insert met een identiek gevoel als de klassieke White Hot-insert, met Odyssey’s Microhinge-technologie die een pure rol van impact geeft.

Callaway Odyssey EXO Putters

Om de putters een eersteklas uitstraling te geven, is elke EXO putter dun gefreesd, een licht maar nauwkeurig freesproces dat verfijnde randen en hoeken in het hoofd produceert en het oppervlak een onderscheidende glans en gevoel geeft. De drie ontwerpen worden ook aangeboden in modellen met schuine hals in de vorm van een face-balanced of teen-hang ‘S’, wat betekent dat golfers hun favoriete ontwerp kunnen matchen met hun stijl van brengen.