Het eerste golfnieuws

Nissan Open: linkshandige Weir wint

ImageDe linkshandige Canadees Mike Weir (foto) kwam van zeven slagen achterstand en won zijn tweede US Tour titel op zondag. Er moest wel een play-off aan te pas komen maar de tweede hole eindigde in het voordeel van Weir. Charles Howell III, de andere speler in de play-off, bogeyde de 12e en 14e hole om daarmee op de 18e gelijk met Weir te komen. Op de tweede play-off hole miste de 23-jarige Howell een birdie putt van nog geen 2 meter, terwijl Weir zijn birdie putt van bijna 3 meter wel in de hole zag verdwijnen.

“Ik ben het nieuwe seizoen geweldig goed begonnen, ik hoop dat ik dat kan volhouden? aldus Weir. Nick Price stond nog even op de gedeelde 1e plaats maar bogies op de 15e en 16e ontnamen hem de kans op een eventuele overwinning.

Tiger Woods, die door zijn teleurstellende ronde van 73 slagen op zaterdag weinig kans meer had om het toernooi te winnen speelde zijn laatste ronde in 65 slagen en ging daarmee van de gedeelde 28e plaats naar die van gedeeld 5e. Darren Clarke eindigde in Amerika op de gedeelde 10e plaats en was daarmee de beste Europeaan.

-9 Charles Howell, Mike Weir
-7 Fred Funk, Nick Price
-6 Tiger Woods, KJ Choi
-5 Fred Couples