Het eerste golfnieuws

Nieuw baanrecord voor Ricardo Veldman en winst in het NK strokeplay voor junioren

Hij wist eerder het baanrecord van Burggolf Purmerend te verbreken met een ronde van 10-onder par en wist jongstleden het NK strokeplay te winnen met een fantastische score! Ricardo Veldman komt sinds kort uit voor het competitieteam van Noordwijk. Het jonge talent traint hard onder begeleiding van een team en wel met swing/shortgame coach Dick de Groot, Dennis Viergever als putting coach, Ruud Jacobs als fysieke coach en de fysio krijgt hij van Gerald Röben.

Veldman wil ook graag professional golfer worden en gezien zijn scores en zijn fulltime inzet zal dat niet lang meer duren.

Veldman wist met 70, 72 en 67 slagen met 7-onder in het NK strokeplay tot en met 18 jaar te eindigen op de golfbaan van Gelpenberg bij Ommen. Hij won met overmacht het drie dagen durende toernooi met 7 slagen verschil op de nummer twee Benjamin Reuter.

Een week of wat eerder speelde hij mee met een wedstrijd op Burggolf en daar kwam hij met 9 birdies en 1 eagle van de baan. Zijn enige bogey maakte hij op zijn openings-hole blauw 1. De lus die hij bij Burggolf Purmerend speelde was blauw geel en zijn score van 10-onder die hij daar wist te maken kon als baanrecord in de boeken.