Nick Bachem wint ook de Gradi Polish Open van Emeralld

Met een overwinning van start tot finish op de Gradi Polish Open by Emeralld 2021, behaalde de Duitse amateur Nick Bachem zijn tweede overwinning van het seizoen op de Pro Golf Tour 2021. Drie rondes lang noteerde de 21-jarige 15 onder par (63, 64, 68) en had hij één slag voorsprong op landgenoot Nico Lang en de Zwitser Marco Iten. Mike Toorop eindigde met 7-onder als beste Nederlander op de gedeelde 14e plaats. Philip Bootsma en Peter Melching eindigden met 1-onder 41e net voor Max Albertus die met par het toernooi eindigde. Michel Wedema was de laatste Nederlander die de cut wist te halen maar eindigde met +2 gedeeld 55e.

Prusice / Polen – Wie wordt de eerste dubbele winnaar van het seizoen 2021 en tegelijkertijd de nieuwe nummer 1 in de Pro Golf Tour Order of Merit? Deze vraag ontstond na 53 holes van de Gradi Polish Open by Emeralld 2021, toen prof Marco Iten uit Zwitserland en de Duitse amateur Nick Bachem begonnen af ​​te slaan op de 18e hole van de pittoreske Gradi Golf Club in Prusice in Polen.

Voor de Duitse topamateur, regerend Europees kampioen met Team Duitsland, is het al het tweede succes van het seizoen; in april won hij de Rode Zee Ain Sokhna Classic in Egypte. Met 10.985,57 punten neemt hij ook de eerste plaats in het klassement in.

“Het is nu tijd voor mij om prof te worden en naast de punten, het prijzengeld mee te nemen”, zei Nick Bachem lachend bij het in ontvangst nemen van de trofee van het toernooi, die dit keer 30.000 euro aan prijzengeld had. 5000 punten voor de Pro Golf Tour Order of Merit werden aan hem gecrediteerd, het prijzengeld van 5000 euro ging naar Marco Iten. “De laatste ronde verliep eigenlijk niet echt soepel voor mij”, zegt Bachem, “ik had mijn lengtes niet onder controle en het verbaast me eigenlijk nu dat ik hier sta.”

De overstap van Bachem naar die van prof staat eigenlijk voor de deur: komende week gaat hij weer aan de slag als amateur voor Golf Team Duitsland wanneer het team als titelverdediger deelneemt aan het EK in Spanje. “Onmiddellijk daarna word ik een professional en natuurlijk zal ik blijven spelen op de Pro Golf Tour en proberen een derde keer te winnen”, zei Bachem. Dat zou dan gelijk staan ​​aan directe promotie naar de European Challenge Tour 2022.

Het EK is ook de reden waarom hij volgende week de Karolinka Golf Park Match-play zal missen, waaraan zijn collega’s van de Pro Golf Tour van 5 tot 8 juli zullen strijden op het Karolina Golf Park in Kamień Ślaşki in Polen (www. progolftour.de) .