Het eerste golfnieuws

NGF zet vier amateurs in

ImageInder van Weerelt, 22, van GC De Graafschap, Niels Boysen (foto), 28, van UGC De Pan, Maarten Slootmaekers, 24, van de Haagsche G&CC en Sander van Duyn, 18, van GC De Houtrak zijn de vier amateurs die namens de Nederlandse Golf Federatie zullen deelnemen aan het TNT Open te Hilversum van 25-28 juli.

De NGF heeft dit besloten aan de hand van de resultaten in het Stern Nationaal Open op De Pan en het Nederlands strokeplay-kampioenschap op de Noordwijkse. Slootmaekers was de beste amateur in het Nationaal Open, Van Weerelt veroverde de nationale titel met Van Duyn als tweede en Boysen als derde.

Minimaal tien seizoenwinnaars in TNT Open

Het deelnemersveld van het TNT Open, van 25-28 juli op de Hilversumsche Golfclub met twee Pro-Ams op woensdag 24 juli, herbergt een elftal spelers die dit seizoen al ??n of meer toernooien in de verschillende circuits hebben gewonnen:
Retief Goosen (ZA): Johnnie Walker Classic in Perth en Dimension Data in Sun City;
Anders Hansen (Den): Volvo PGA Championship in Wentworth;
Peter O?Malley (Aus): Clearwater Classic Nieuw Zeeland;
Justin Rose (Eng): Dunhill Championship in Johannesburg, Victor Chandler British Masters in Woburn, Crowns Championship in Nagoya en Nashua Masters in Zuid-Afrika;
Richard Johnson (Zwe): ANZ Championship in Sydney;
Arjun Atwal (India): Caltex Singapore Masters;
Alastair Forsyth (Sch): Carlsberg Malaysian Open;
Diego Borrego (Sp): Madeira Island Open;
Carl Pettersson (Zwe): Algarve Open de Portugal;
Malcolm MacKenzie (Eng): Novotel Perrier Frans Open;
S?ren Hansen (Den): Smurfit Iers Open.