Het eerste golfnieuws

NGF Nieuws – Nan Croockewit en Barend van Dam winnen International Dutch Senior Open

21-06-2014-winnaars

21-06-2014-winnaarsVlaardingen 21 juni 2014 – Het bleef in de finale van het International Dutch Senior Open tot het laatst toe spannend wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. Nan Croockewit van de Hilversumsche won nipt voor de Welshwoman Jane Rees en Barend van Dam van UCG de Pan had twee extra holes nodig om regerend kampioen Bart Nolte van de Koninklijke Haagsche G&CC te verslaan.

Bart Nolte ging de laatste ronde in als favoriet. In de drie jaar dat de speler van de Haagsche aan een seniorenwedstrijd meedeed kwam hij telkens als winnaar uit de bus. Zaterdag, op de golfbaan van Broekpolder, kwam daar verandering in. Barend van Dam, die voor de eerste keer meespeelde met de senioren eindigde na 54-holes met 230 slagen (+14) gelijk met Nolte.

Op de eerste extra hole waren de twee, die elkaar al heel lang kennen, nog aan elkaar gewaagd. Op de tweede play-off hole lag Van Dam, met zijn tweede slag in een schier onmogelijke positie onder een boom. Nolte sloeg zijn derde slag in de greenside bunker, Van Dam wist met een ijzer negen zijn bal rechtstreeks in de hole te slaan voor een eagle, en de titel. Het bunkershot van Nolte was nog een alles of niets poging, en het werd het laatste.

“Het was geweldig!”, vertelde de winnaar na afloop. “Ik heb lang geaarzeld om mee te spelen bij de senioren maar Laurence, de vrouw van Bart, wist me over te halen. Bart speelde de laatste dagen niet zijn beste golf. Hij is wat moe en ik ben nog vers en fris en dat maakte het verschil. Het was heel spannend vandaag want Bart en ik hielden elkaar de hele dag in evenwicht, dat was leuk en die play-off was helemaal geweldig.”

Barend van Dam en Bart Nolte zijn oude vrienden uit de junioren tijd en Van Dam was getuige op het huwelijk van Bart. De speler van de Pan heeft de smaak nu te pakken en ondanks het feit dat hij nog steeds werkt gaat hij aan meer wedstrijden meedoen.

Rolf Esser van de Haagsche en Henk Jansen van de Dommel werden gedeeld derde met een score van 240 (+24).

Dames

Nan Croockewit en de uit Wales afkomstige Jane Rees stonden na de tweede ronde op een gelijke stand. Na de laatste achttien holes tekende de speelster van de Hilversumsche voor één slag minder en won dit toernooi. Ze nam een beetje revanche op Rees, die vorige week het Europees Senioren Kampioenschap in Madrid op haar naam schreef. Croockewit werd daar zevende.

“Ondanks het feit dat ik heb gewonnen ben ik niet helemaal tevreden over mijn spel”, was het commentaar van Croockewit na afloop. “Ik ben er toch heel blij mee. Vandaag wisselde ik domme dingen af met mooie dingen maar het ging niet echt lekker. Ik kan alleen maar mezelf de schuld geven maar de baan maakte het vandaag heel erg moeilijk. De fairways en greens waren erg hard en zeer onvoorspelbaar. Dat maakte me onzeker in mijn slagen. Terugkijkend was ik dus wel de beste die met de omstandigheden kon omgaan.”

Nan Croockewit won met een totaal van 231 slagen (+15), Jane Rees werd tweede met 232 (+16) en Karin Berghuijs van de Sallandsche legde beslag op de derde plaats met een totaal van 239 (+23).

Alle uitslagen zijn te lezen op www.ngfweedstrijden.com

Foto: Nan Croockewit en Barend van Dam door (c) Ronald Speijer