Challenge TourDP World Tour

Nederlandse golfers in actie op de European en Challenge Tour

Het golfseizoen blijft boeiend en deze week hebben Nederlandse golfers hun blik gericht op twee opwindende toernooien. De Challenge Tour brengt ons naar China voor het Hainan Open, terwijl de European Tour zich in Spanje nestelt voor het Spaans Open. Laten we eens kijken waar onze golfers zich deze week op de groene fairways zullen bevinden.

Challenge Tour – Hainan Open in China

De Challenge Tour reist deze week af naar het verre oosten, waar het Hainan Open wordt gehouden op de Danzhou Ancient Saltern Golf Club op het betoverende Hainan Island. Onze aandacht wordt getrokken naar de Nederlander Lars van Meijel, die zijn kunsten zal vertonen op deze uitdagende baan.

Opmerkelijk is dat de wedstrijd pas op vrijdag begint en op maandag eindigt, wat een iets ander schema is dan gebruikelijk op de golfkalender. Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een unieke dynamiek op de baan en de spelers zullen hun uiterste best moeten doen om te concurreren in deze ongewone omstandigheden.

European Tour – Spaans Open in Spanje

In Spanje, een land dat bekendstaat om zijn golftraditie en prachtige golfbanen, wordt het Spaans Open gehouden. Het toernooi trekt een indrukwekkend deelnemersveld, waaronder enkele Nederlandse golfers die vastbesloten zijn om te schitteren op het Iberisch schiereiland.

Daan Huizing, Joost Luiten, Darius van Driel en Wil Besseling vertegenwoordigen Nederland in dit prestigieuze evenement. Voor Huizing (foto) en Van Driel, die momenteel respectievelijk de 105e en 126e plaats bezetten in de algemene ranglijst van de European Tour, is dit een kans om hun vorm vast te houden en hun posities te verbeteren. Succes deze week kan hen dichter bij hun doelen voor het seizoen brengen.

Wil Besseling, momenteel gerangschikt als 161e, heeft ook een belangrijke week voor de boeg. Hij zal een paar sterke eindresultaten moeten neerzetten om zijn positie te verbeteren en te proberen bij de beste 116 te komen. Deze golfers krijgen dan het felbegeerde voordeel van een verlenging van hun tourkaart voor het seizoen 2024.

We kijken uit naar een spannende week vol golfactie, waarbij onze Nederlandse spelers hun best zullen doen om te schitteren op zowel de Challenge Tour in China als de European Tour in Spanje. Blijf op de hoogte voor updates en resultaten terwijl we de vorderingen van deze getalenteerde golfers volgen.