Nederlandse FootGolfers naar halve finale WK

08 01 2015 footgolf

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Vandaag vond de kwartfinale van de landencompetitie plaats, waarin Nederland het opnam tegen de verrassend sterke Slowaken. Pas op de eennalaatste hole wist het Nederlandse team de overwinning binnen te halen. Hierdoor mag oranje in de halve finale uitkomen tegen de Verenigde Staten.

Een teamtoernooi is net als in golf geen gangbare wedstrijdvorm. Het was voor de spelers en de staf van het Nederlands team dus even zoeken naar de beste samenstelling. Helemaal omdat overbelasting op de loer ligt vanwege het individuele toernooi dat tegelijkertijd plaats vindt. De twee best geplaatste Nederlanders (Collin Green en Björn Bulk) besloten dan ook in goed overleg niet mee te spelen met het team. Zij werden vervangen door Herman van Eekeres en Dave Munnik. Jim Kuipers en Danny Mostaard maakte het team compleet.

De tegenstand van Slowakije was verrassend sterk. Nagenoeg de hele wedstrijd keek het Nederlandse team tegen een achterstand aan, pas zes holes van het einde werd een kleine voorsprong genomen. Deze voorsprong werd echter niet meer afgestaan. Op de 17e hole wist Jim Kuipers met een putt van 50 meter een eagle te scoren en daarmee een onoverbrugbare voorsprong van 11-6 op het bord te zetten.

Door deze overwinning komt Nederland op zaterdagochtend uit tegen de Verenigde Staten, een van de grote favorieten voor de titel. De Nederlandse spelers hebben echter in eerdere individuele toernooien laten zien van de Amerikanen te kunnen winnen, dus het vertrouwen in een overwinning is er. Indien deze halve finale gewonnen wordt, komt het Nederlands team ’s middags direct in actie in de finale.

Morgen staat de tweede dag van het individueel toernooi op het programma. Diverse Nederlanders hebben nog zicht op de wereldtitel. De overige landgenoten moeten hard strijden om bij de beste 144 spelers te behoren zodat ze op zondag in de finaleronde mee mogen spelen.