Nederlandse FootGolfers dicht bij podium WK

09 01 2015 footgolf

09 01 2015 footgolf

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Gisteren heeft in Buenos Aires (Argentinië) de tweede dag van de individuele competitie plaats gevonden. Diverse Nederlanders wisten zich in de top van het klassement te spelen en gaven zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de finale van het toernooi.

Na de twee voorgaande voor het Nederlands team succesvolle dagen was de derde dag van het WK van gemengde gevoelens. Na de euforie van een dag eerder, waarin het team de halve finale van het landentoernooi haalde, moest de focus verlegd worden naar de individuele strijd. De twintig jarige Collin Green was de meest opvallende Nederlander van de dag. Lange tijd stond hij bovenaan de ranglijst, tot hij twee holes voor het einde een double bogey (+2) maakte op een moeilijke hole. Jim Kuipers wist echter met de derde score van de dag het gat naar het podium bijna te dichten. Ook Björn Bulk heeft nog een kleine kans om zich in de strijd om de medailles te mengen. De prestatie van oud-profvoetballer Herman van Eekeres is tevens opvallend. Met zijn 50 jaar doet hij niet onder voor spelers die dertig jaar jonger zijn. Omdat enkel de beste 144 spelers zich plaatsen voor de finaledag, houdt het toernooi op voor Jaap Urban, Johnny Melten en Randy Petrus. De finale van het toernooi staat gepland voor zondag.

Zaterdag staat in het teken van de landencompetitie. Vier spelers naar keuze vertegenwoordigen hun land in een directe strijd tegen een ander land. Nederland heeft zich door een sterke kwartfinale geplaatst voor de halve finale, waarin het uitkomt tegen de Verenigde Staten. In deze ronde komen voor Nederland aan de start: Björn Bulk, Herman van Eekeres, Simon Wetzel en oud-international Marcel Peeper.

Algemeen Klassement na dag 1 van 3
1: Christian Otero Argentinië -12
1: Enrique Reyes Mexico -12
3: Jan Kozak Slowakije -11
3: Paul Oliver Groot Brittannië -11
5: Collin Green Nederland -9
7: Jim Kuipers Nederland -7
15: Björn Bulk Nederland -3
27: Herman van Eekeres Nederland -1
29: Dave Munnik Nederland Par
45: Simon Wetzel Nederland +2
69: Danny Mostaard Nederland +5
85: Marcel Peeper Nederland +7
91: Sam van Bracht Nederland +8
122: Matthijs Voost Nederland +6
128: Fred van der Veldt Nederland +13
136: Ricardo van Eijk Nederland +14
139: Hakim Khayali Nederland +15
163: Jaap Urban Nederland +18
180: Johnny Melten Nederland +22
204: Randy Petrus Nederland +29