Nederlanders in Zuid-Afrika redden net geen 18 holes Van West voorlopig de beste!

[Update 4-3-22 om 11.48

Lars van Meijel heeft zijn eerste ronde over vrijdagochtend kunnen eindigen met 6-onder. Robbie van West eindigde die van hem met 4-onder en Sven Maurits bracht zijn score op 3-onder. De drie speelden allemaal hun ronde op de Bloemfontein Golf Club.

einde update]

Slecht weer heeft ervoor gezorgd dat Robbie van West, Lars van Meijel en Sven Maurits op vrijdagochtend eerst hun resterende holes moeten uitspelen. Van West (foto) heeft voorlopig de beste score van de drie met 4-onder na 9 holes. Van Meijel en Maurits staan na 9 holes en 6 holes op 1-onder.

De linkshandige Luke Jerling opende donderdag met een negen-onder-par 63 op de Bloemfontein Golf Club om een ​​deel van de leiding in het clubhuis veilig te stellen en samen met het Spaanse duo Alejandro Del Rey en Scott Fernandez, die beiden ook hun ronde op de Bloemfontein Golf Club speelden.

De ronde werd kort na 13:20 uur onderbroken vanwege gevaarlijk weer. Het spel werd om 16.00 uur hervat voordat om 16.34 uur opnieuw een schorsing volgde. De eerste ronde wordt nu vrijdagochtend voor aanvang van de tweede ronde afgerond.

De eerste twee ronden van dit Sunshine Tour en Challenge Tour evenement worden gespeeld op de Bloemfontein Golf Club en de naburige Schoeman Park Golf Club en de laatste twee ronden worden uitsluitend gespeeld op Bloemfontein Golf Club.

Jerling en zijn co-leiders zijn momenteel twee slagen verwijderd van de rest van het veld. De in-vorm verkerende JC Ritchie, die deze week op zoek is naar zijn derde opeenvolgende overwinning en de thuisfavoriet Wilco Nienaber openden beide met rondes van vijf onder par 67 op Schoeman Park Golf Club.

De Belgische Kristof Ulenaers scoorde de eerste hole-in-one van het toernooi van deze week toen hij met een wedge de 126m par-3 8e hole op Schoeman Park Golf Club ine cup zag verdwijnen. Het hielp hem naar een openingsscore van twee onder par 70.