Ladies Tour

Nederlanders Hoogeboom en Meekers missen de cut in de Ladies Q-School

De hoop lag hoog voor Maka Hoogeboom en Romy Meekers tijdens de Ladies European Q-School, maar helaas eindigde hun reis na 72 holes. Slechts de top 62 mocht door, en Hoogeboom (foto) kwam het dichtst in de buurt met +3 na vier ronden, terwijl de cut op +1 stond. Meekers was met +8 een behoorlijk eind verwijderd van de benodigde score.

Terwijl de Nederlanders hun weg niet konden vervolgen, was het Nataliya Guseva die een voorsprong van twee slagen behield aan het einde van de vierde dag van de Final Stage van de Lalla Aicha Q-School in Marrakesh, Marokko.

De 20-jarige leverde een ronde van 70 (-3) af op dag vier op Al Maaden Golf, wat haar aan de leiding plaatste met een totaal van 19-onder-par.

Guseva maakte een birdie op de vierde hole, gevolgd door haar enige slagverlies van de dag op hole 15. Vervolgens sloeg ze een eagle op 16 en maakte ze een birdie op de laatste hole voor haar ronde van drie onder par.

Cara Gorlei uit Zuid-Afrika staat op de tweede plaats met 17-onder-par nadat ze een foutloze ronde van 65 (-8) speelde op Al Maaden Golf. De 27-jarige begon met een birdie op de eerste hole en voegde daar opeenvolgende birdies aan toe op holes vier en vijf en opnieuw op zeven en acht.

Gorlei maakte vervolgens nog twee birdies op 12 en 13 voordat ze in stijl afsloot met een birdie op de laatste hole voor de beste ronde van de dag.

“Ik maakte vandaag een paar meer putts dan de eerste keer dat ik hier speelde,” zei Gorlei. “Ik plaatste mezelf goed en gaf mezelf goede kansen om birdies te maken en ze vielen gewoon vandaag.”

“Volledige status is zeker een doel van mij. Het zou echt fijn zijn om fulltime op de LET te kunnen spelen. Ik heb altijd tegen mijn ouders en mijn coach gezegd dat ik op de grotere tours wil spelen en de kans krijgen om dat te doen zonder stress over de laatste persoon in het veld te zijn, zal geweldig zijn. Het zou echt fijn zijn.”

Spanning en strijd in de finale van Q-School Ladies Tour