Het eerste golfnieuws

Nederlanders doen het goed in Engeland in The Amateur Championship

Rick Hessing (Hillside) en Thom Linssen (Southport & Ainsdale) openden op twee verschillende golfbanen met 69 slagen (-3) en delen daarmee de 19e plaats. Jeri Li kwam in actie op Southport & Ainsdale en ging in 2-onder rond. Bob van der Voort in 1-onder op de baan van Hillside en Loran Appel in par op de Southport & Ainsdale.

Voor Benjamin Reuter, Jack Ingham en Lars van der Vight (+1), Tim van der Steen en Felix van Dijk (+2) en Thijmen Batens (+3) wordt een tweede betere ronde noodzakelijk.

De Zuid-Afrikaan Ben van Wyk leidt in het toernooi met 8-onder.

Het amateurkampioenschap is een van de grootste en meest prestigieuze amateurkampioenschappen ter wereld. Het eerste amateurkampioenschap werd gehouden in Hoylake in 1885, waar 44 spelers van 12 clubs streden om de titel. Enkele van de grootste namen uit de golfsport hebben daar eerder gezegevierd, waaronder Bobby Jones, Sergio Garcia en José María Olazábal.

Eerst zullen de 288 spelers via strokeplay zich moeten kwalificeren en vervolgens wordt er matchplay gespeeld. De winnaar zal naast een uitnodiging om te spelen in het Masters Tournament ook in wat andere belangrijke events mogen spelen.