Het eerste golfnieuws

Nederlanders aardig stabiel na 3e dag Carlsberg Malaysian Open

ImageMet 4 birdies en 5 bogeys rondde Maarten Lafeber zijn 3e ronde in het Carlsberg Malaysian Open in Kuala Lumpur af. Hij zakte daardoor met een score van 8-onder par iets in het klassement naar de gedeelde 17e plaats.

Robert-Jan Derksen speelde zijn ronde in level par en eindigde op 3-onder par voor de wedstrijd. Met 2 bogeys en 2 birdies wist hij zijn score onder controle te houden en staat hij op de gedeelde 47e plaats.

De spelers moesten veel drinken omdat de temperatuur en de vochtigheidsgraad erg hoog waren. Na afloop van hun ronde waren dan ook veel spelers terug te vinden in het 50 meter zwembad naast de 18e green.

De Schot Alastair Forsyth (foto)behield de leiding in het toernooi. Met -16 heeft hij 2 slagen voorsprong op de nummer 2, de Spanjaard Ignacio Garrido. Door een 3-put op de 18e ging zijn voorsprong van 3 slagen naar 2 slagen. Forsyth begon zijn ronde met 1 slag voorsprong op Miguel Angel Martin maar deze ondervond echt problemen op de green en zakte weg door een ronde van 71 slagen naar de gedeelde 3e positie.
De 26-jarige Forsyth kwam vorig jaar nog in het nieuws omdat hij een kaart claimde op de European Tour. Hij eindigde als 151e op de ranking in 2001 en hij zat dus niet bij de beste 150 die hun kaart verlengd zagen worden. Forsyth vond dat hij wel bij de beste 150 had kunnen staan als Sergio Garcia, die maar 10 events had gespeeld, geen ranking had gekregen. Garcia miste het American Express Championships dat zijn 11de toernooi had moeten zijn omdat het werd afgelast vanwege de terroristische aanslagen in de V.S. Omdat dat buiten zijn schuld was, kreeg hij toch de 11 wedstrijden toebedeeld die een speler nodig heeft om een ranking te krijgen, tot groot ongenoegen van Forsyth dus.
Een overwinning voor Forsyth geeft hem gelijk 2 jaar vrijstelling van een ranking positie.
Anthony Kang, die aan kwam in Maleisie zonder zijn Ping ijzers die ergens onderweg waren verdwenen, kreeg van zijn sponsor Ping per koerier nieuwe ijzers toegestuurd. Later verdwenen ook zijn schoenen die hij even ergens had neergezet en toen heeft zijn vrouw opnieuw een koerier laten overkomen uit Amerika.