DP World Tour

Nedbank Golf Challenge: Max Homa aan kop, Joost Luiten op 17 slagen achterstand

Gaat het Amerikaanse avontuur voor Joost niet door?

In een spannende wending van gebeurtenissen bij de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika heeft de Amerikaanse golfer Max Homa de leiding genomen, met een score van 13 onder par. Een opvallend verschil met de Nederlandse deelnemer Joost Luiten, die nu op de gedeelde 51e plaats staat met een score van +4. Het Amerikaanse vlaggetje naast Luiten’s naam zal na dit toernooi verdwijnen, terwijl de Fransman Matthieu Pavon, momenteel op de tweede plaats, naar verwachting Luiten in het klassement zal passeren.

Ryder Cup-ster Max Homa (foto) heeft een voorsprong van één slag op Matthieu Pavon, met Nicolai Hojgaard en Thorbjorn Olesen twee slagen achter, terwijl titelverdediger Tommy Fleetwood zes slagen achterstand heeft.

Matthieu Pavon

Homa, die eerder co-leider was, heeft met een ronde van drie onder par een stap dichterbij gekomen om zijn eerste DP World Tour-titel te winnen. Pavon pakte aanvankelijk de leiding, maar Homa wist het gat te verkleinen met een sensationele bunker-hole-out voor eagle op de tiende hole. Pavon maakte enkele bogeys, waardoor Homa de leiding kon overnemen en de dag eindigde zonder bogeys op 13 onder par.

Tommy Fleetwood, die op zoek is naar zijn derde opeenvolgende overwinning op dit evenement, staat zes slagen achter en de spanning stijgt voor de laatste dag van het toernooi.

Homa toonde zich tevreden met zijn prestaties en sprak de hoop uit zijn naam toe te voegen aan de erelijst van winnaars van de Nedbank Golf Challenge. Pavon benadrukte de uitdagingen van de dag, met lastige vlagposities en de hitte, maar was toch tevreden met zijn score onder par.

Met nog een dag te gaan belooft de Nedbank Golf Challenge een boeiende strijd te worden, met Max Homa aan de leiding en Joost Luiten op zoek naar een comeback vanaf de 51e plaats.

Nedbank Golf Challenge: Joost Luiten zakt in klassement, Max Homa en Matthieu Pavon aan de leiding