Het eerste golfnieuws

Na play-off wint Els het 131e Open Championship

ImageTijdens een play-off op het Open heeft Ernie Els (foto) de Fransman Thomas Levet verslagen.

Het was een spannende laatste dag van het toernooi. Na 72 holes eindigden vier spelers op 6-onder par, te weten Els, Levet, Steve Elkington en Stuart Appleby.

Er werden vier extra holes gespeeld, namelijk hole 1, 16, 17 en 18. Met bogies op de laatste play-off hole vielen Elkington en Appleby uit.

Vervolgens speelden Els en Levet een sudden death play-off. Op de laatste hole kwamen ze allebei in problemen toen Levet zijn bal zag verdwijnen in een fairway bunker en Els in het zand terecht kwam bij de green. Levet?s par voor put viel net niet zodat hij genoegen moest nemen met een bogey 5. Els maakte zijn put van iets meer dan 1 meter en pakte daarmee de titel.

De Zuid-Afrikaan gooide van vreugde zijn pet in de lucht en werd onmiddellijk gefeliciteerd door Levet. Beide spelers worden overigens begeleid door dezelfde sportpsycholoog, de Belg Jos Vanstiphout.

De laatste play-off van het Open was in 1999 en werd toen gewonnen door de Schot Paul Lawrie in Carnoustie.

De 32-jarige Els is erg blij met zijn overwinning. ?Ik probeer al 10 jaar lang dit toernooi te winnen en als ik het dit jaar niet zou winnen, zou het waarschijnlijk nooit meer lukken.?

Tiger Woods kwam op de laatste dag sterk terug met een indrukwekkende ronde van 65 slagen. Voor Colin Montgomerie was het een slechte dag. Hij had 75 slagen nodig en kwam daarmee op 13-boven par.