Het eerste golfnieuws

Muntz laat opnieuw zien bij de beste van Europa te horen

ImageRolf Muntz heeft de tweede dag van het BMW International Open laten zien dat hij bij de beste spelers van Europa hoort. Met 65 slagen kwam Muntz van de baan en schoot daardoor omhoog in het klassement naar de gedeelde 10e plaats. Zes birdies, een eagle en slechts ??n bogey stonden er op zijn kaart.

Robert-Jan Derksen haalde gelukkig ook de cut. Met 73 en 67 slagen kwam hij op -4 voor het toernooi en dat bleek exact de cut te zijn. Derksen kwam na zijn eerste negen holes op 2-onder par en hij begon zijn tweede 9 met een bogey op hole 10. Daarna maakte hij birdies op de holes 11,13,15 en 18 voor een ronde van 67 slagen.

Maarten Lafeber miste helaas in het toernooi de cut, 72 en 72 slagen bleek niet voldoende te zijn.

Ian Poulter (foto) werd ineens met een probleem geconfronteerd, zijn caddie Jimmy Rae kon hem op de tweede dag van het toernoooi niet helpen omdat hij ineens een lichte longontsteking kreeg. Gelukkig voor Poulter was de caddie van Montgomerie beschikbaar en een telefoontje naar Engeland was voldoende om Andy Prodger naar Duitsland te laten overkomen.

Poulter deelt de leiding in het toernooi met Richard Bland en Jamie Spence met -13. De leider na de eerste dag, de 45-jarige Bernhard Langer werd in de avond voor de tweede dag van het toernooi, geteisterd door voedselvergiftiging. Hij speelde zijn ronde in 69 slagen en staat daarmee op 2 slagen van de leiders.

Titelverdediger John Daly maakte een birdie op hole 18 om daarmee net de cut te halen.