Het eerste golfnieuws

Muntz gedeeld 5e na 1e dag Celtic Manor Wales Open

ImageNa de eerste dag van het Celtic Manor Wales Open staan de Nederlanders en niet slecht voor. Met de gedeelde 5e plaats voor Rolf Muntz (foto) en de gedeelde 40e plaats voor Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber lijkt het bijna zeker dat de drie Nederlanders de cut zullen halen. Muntz stond na 18 holes op -5 voor het toernooi (67 slagen). Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber hadden ieder 71 slagen nodig en dat is 1-onder par.

De leiding is in handen van de Zuid-Afrikaan James King en de linkshandige Richard Green met 65 slagen (-7). Op 1 slag verwijderd staat onder andere Ryder Cup captain Sam Torrance. De 48-jarige Torrance kwam maar net op tijd op de afslagplaats, via een sprong over een hek was hij net op tijd, het scheelde maar 10 seconden of hij was flink in de problemen gekomen. Als excuses gaf hij naderhand op: ?Ik speelde gisteren in de pro-am en moest toen om half twee afslaan en dat zat nog in mijn hoofd. Ineens kreeg ik van iemand een waarschuwing en toen bleek dat ik om 10 over 1 al moest afslaan.?

James Kingston speelde zijn ronde vrij vroeg en toen hij zijn putt uitgeholed had op de 18e begon het te druppelen. Hij maakte wel als eerste een nieuw baanrecord van 65 slagen. Later werd dat door Richard Green ge?venaard.