Het eerste golfnieuws

Muntz beste Nederlander in Smurfit European Open

ImageRolf Muntz is niet slecht begonnen in het Smurfit European Open. Met een score van level par, staat hij op de gedeelde 36e plaats. Muntz maakte over zijn ronde 5 birdies, 3 bogies en een dubbel bogey.

Maarten Lafeber had 1 slag meer nodig dan Muntz en met +1 deelt hij de 50e plaats. Ook Lafeber had een dubbel bogey en een bogey op zijn kaart, maar gelukkig stonden daar nog 2 birdies tegenover.

Robert-Jan Derksen kon geen bal in de hole krijgen voor birdie, jammer genoeg maakte hij wel bogeys en ook een dubbel bogey op hole 18. Derksen staat met zijn score van +5 op de gedeelde 126e plaats.

De Zuid-Afrikaan Darren Fichardt (foto) en de Australi?r Jarrod Moseley delen de leiding met een ronde van 67 slagen op de K-club, bij Dublin. Afgelopen zondag verloor Fichardt op de eerste hole van een play-off van het Irish Open. Op 1 slag afstand staan de Niew-Zeelander Michael Campbell, de Zweed Joakim Haeggman en de Argentijn Jorge Berendt. Colin Montgomerie en Greg Norman volgen op twee slagen afstand.