Het eerste golfnieuws

Muermans Vastgoed Cup: Van der Velde en Brown delen leiding

ImageNa drie dagen spelen op de Muermans Vastgoed Cup deelt Chris van der Velde de leiding met Simon Brown. Met ronden van 71, 71 respectievelijk 69 slagen heeft hij een totaalscore van 211 slagen (-5). De leiders hebben 4 slagen voorsprong op Doughtie en Vingoe. Rolf Muntz is na een ronde van 78 slagen wat terug gezakt in het klassement naar de 5e positie (level par).

Van der Velde maakte 4 birdies op de eerste negen holes, en op de tweede negen holes maakte hij nog 1 birdie en 1 bogey. Hij begon met een birdie op de 1e hole, vervolgens maakte hij een prachtige bunkerslag voor birdie op 2. Op hole 12 raakte hij in de problemen maar wist zich goed te herstellen. Zijn 1e slag ging links de bossen in, hij vond zijn bal terug en sloeg hem vervolgens naast de green, gevolgd door een chip en put voor par. Op hole 15, een par 5, sloeg hij een fade richting green met een houten 3. Zijn put voor eagle was net te kort, een birdie was het resultaat.

Simon Cosby had 81 slagen nodig voor zijn ronde. Hij speelde een redelijke ronde, maar ging de mist in op hole 12 waar hij zijn bal links de bossen in sloeg. Anders dan van der Velden vond hij zijn bal niet terug, wat toch opmerkelijk is. Hij ging terug naar de afslagplaats en sloeg vandaar zijn bal out of bounds. Zijn 5e slag met een driver landde midden fairway. Hij sloeg opnieuw met een driver van de fairway af, gevolgd door chip en 2 put. Het resultaat was een quadruple bogey.
Hayo Bensdorp (foto) had 76 slagen nodig en staat met 221 slagen op de gedeelde 10e plaats.