DP World Tour

Min Woo Lee wint voor thuispubliek het Fortinet Australian PGA Championship

Min Woo Lee heeft zijn derde DP World Tour-titel veiliggesteld en zijn tweede op Australische bodem verdiend met een verbluffende overwinning van drie slagen op het Fortinet Australian PGA Championship.

De 25-jarige golfer, die al sinds ronde twee aan de leiding ging, stond voor een vroege uitdaging van Rikuya Hoshino, die na twee holes gelijk trok. Echter, Lee herpakte zich snel en liet bijna een hole-in-one noteren op de vierde hole, gevolgd door een eagle op de negende, wat leidde tot een uitstekende ronde van drie onder par (68) op de Royal Queensland GC.

Lee, onder druk om zijn leidende positie vast te houden, genoot van de steun van het thuispubliek en werd omringd door vrienden en familie toen hij met een laatste hole-bogey de Joe Kirkwood Cup veiligstelde, eindigend op 20 onder par voor de week.

“Ongelooflijk,” zei Lee, die zich voegt bij een select gezelschap van Australische winnaars van dit evenement. “Ik heb altijd geloofd dat ik kon winnen, maar het duurde even. Nu, twee overwinningen in de afgelopen maand of zo. Ik ben echt trots op mijn team en mezelf. Het was spannend in het begin en in het midden, maar ik ben blij dat ik stand heb gehouden.”

De dominantie van Lee was duidelijk, met een reeks uitstekende slagen en een standvastige houding die hem hielpen zijn voorsprong te behouden. Hoewel er uitdagingen waren, waaronder een herstel van Hoshino, bleef Lee consistent en heroverde hij snel zijn voorsprong met enkele indrukwekkende slagen, waaronder bijna een hole-in-one en enkele cruciale birdies.

De overwinning betekent niet alleen zijn tweede triomf voor eigen publiek, maar ook zijn tweede in een maand na zijn eerdere succes bij de Macao Open op de Aziatische Tour.

Hoshino eindigde op de tweede plaats, terwijl Lee’s speelpartner Curtis Luck enkele slagen verderop op de vierde plek belandde. Joaquin Niemann’s hole-in-one bracht hem naar de top vijf, terwijl tweevoudig kampioen Adam Scott op een respectabele zevende plaats eindigde.

Met een glansrijke overwinning op het Fortinet Australian PGA Championship heeft Min Woo Lee zijn vaardigheden en vastberadenheid opnieuw bewezen, waardoor hij zichzelf verder vestigt als een opkomende ster in de golfwereld.

Lars van Meijel miste eerder de cut in het toernooi: Mee Woo Lee stralend aan de top terwijl Lars van Meijel de cut mist in het Australisch PGA Kampioenschap