DP World Tour

Min Woo Lee vergroot zijn voorsprong naar drie slagen terwijl hij zijn derde DP World Tour titel nastreeft

Op zondag 26 november 2023 blijft Min Woo Lee dé persoon om te verslaan op de Royal Queensland GC, nadat hij zijn voorsprong heeft vergroot tot drie slagen na 54 holes in het Fortinet Australian PGA Championship.

De Australiër bleef het tempo bepalen en liep vervolgens weg van de rest tijdens de derde ronde op de Royal Queensland GC, waar hij zeven birdies en twee bogeys noteerde op weg naar een tweede opeenvolgende ronde van 66 slagen.

“Ik speelde opnieuw behoorlijk solide,” zei Lee na zijn ronde.

Lee begon voor de derde dag op rij snel, zijn eerste approach shot van de dag stuiterde naast de pin en hij putte hem binnen voor een opening birdie, een prestatie die hij herhaalde met nog een prachtige wedge shot op de par-four derde hole om twee onder par te gaan na drie holes.

Zijn enige echte fouten in een verder indrukwekkende ronde kwamen bij beide par drieën van de front-nine. Hij liet zijn eerste slag vallen op de vierde hole, maar herstelde snel met lange birdieputts op vijf en zeven voordat hij er nog een terug gaf op de achtste.

Met uitstekende controle over zijn wedge spel, rolde Lee er een laag in nadat hij zijn tee-shot naar links trok op de drivebare par-four 12e hole om birdie nummer vijf op te zetten. Vervolgens miste hij net een kans op een eagle op de 15e hole, voordat hij een slag binnen tien voet van de hole sloeg op de volgende hole, die hij benutte om drie slagen voor te komen.

Voor de tweede dag op rij hielp dat deel van zijn spel hem bij het redden van geweldige pars over de laatste twee holes, waarbij hij met name thuiscrowds vermaakte op de par-three ‘party hole’ 17 met een ‘up and down’ gevolgd door een gebaar naar de fans.

Momenteel 45e in de Official World Golf Ranking, heeft Lee al een succesvol jaar op de baan gehad,

Met het oog op het afsluiten van het jaar met een titel, zegt Lee dat zijn plan is om agressief te blijven gedurende de laatste 18 holes.

Drie slagen achter Lee op 14 onder par staat Rikuya Hoshino, die zes van zijn laatste acht holes birdiede om een back-nine van 29 slagen af te sluiten en in van zeven onder par 64 rond te gaan net als de Schot Connor Syme.  Na rondes van 67 en 68 staat de zesvoudig Japan Tour-winnaar voor het eerst in Australië en hij staat stevig in de race om voor het eerst een DP World Tour titel te bemachtigen.

Eén slag achter hem staat de Australiër Curtis Luck op 13 onder par, met Adam Scott nog eens twee slagen daarachter op 11 onder. Syme, die een front-nine van 30 slagen schoot, gaat de laatste ronde in met een achterstand van zeven slagen op 10 onder par samen met Lucas Herbert.

Mee Woo Lee stralend aan de top terwijl Lars van Meijel de cut mist in het Australisch PGA Kampioenschap